nedeľa 13. mája 2012

Recenzia: Lauren Kateová - Vášeň (Padlí anjeli #3)

Anotácia: Čo ak nájdete spriaznenú dušu... v nesprávnom čase? Luce by pre Daniela aj zomrela. A presne to sa deje! Znova a znova. Odnepamäti sa Luce s Danielom stretávajú, no čoskoro ich bolestne rozdelí dávna kliatba. Luce zomiera a zničený Daniel ostáva sám. No možno to tak viac nemusí byť... Luce je presvedčená, že niečo – alebo niekto – z minulosti jej môže pomôcť. A tak sa vydáva na najdôležitejšiu cestu svojho terajšieho života... Opäť sa vracia do nekonečne vzdialenej minulosti, aby na vlastné oči uzrela svoje ľúbostné vzťahy s Danielom a konečne našla kľúč k tomu, čo musí urobiť, aby ich láska prežila. Cam, padlí anjeli aj Vyhnanci chcú Luce chytiť, ale najväčšie zúfalstvo prežíva Daniel. Prenasleduje Luce v ich spoločnej minulosti, lebo sa desí myšlienky, čo by sa mohlo stať, keby prepísala históriu. Hrozí nebezpečenstvo, že ich odveký príbeh lásky by mohli navždy pohltiť plamene... Tretia časť nezabudnuteľnej série PADLÍ ANJELI vás vezme na dramatickú cestu naprieč stáročiami.


Epický bol koniec Súženia, epická je anotácia na Vášeň. Človek by čakal, že aj Vášeň bude epická.


Aj ja som to tak trochu čakala, lebo predsa len: Luce na ceste naprieč minulosťou, to vyzerá na celkom sľubný materiál. A čakala som. A čakala. A desať strán pred koncom sa možno aj dočkala.
Ale pekne postupne.


Trošku obkecávačiek k deju: Na konci Súženia hupsla uprostred nervy-drásajúcej bitky Luce do oznamovateľa, aby zistila ako to vlastne s ňou a Danielom je. Prvou zastávkou je Moskva uprostred druhej svetovej vojny. Tam videla ako poslednýkrát vydýchla v Danielovom náručí, takže tam už nebolo čo vidieť. A tak hupsla do ďalšieho oznamovateľa. A Daniel za ňou uteká, aby ju zastavil, lebo aj to najmenšie zmenenie minulosti môže kompletne prevrátiť budúcnosť/prítomnosť hore nohami. A tak sa naháňajú, Luce si zisťuje svoje a Daniel s melanchóliou pozoruje svoje minulé ja. 


Každá kapitola nám prináša pohľad na iné historické obdobie. Stretneme aj Shakespeara, zistíme ako to bolo s Maymi... 
Koniec zasa prináša pekný zvrat a kopu problémov, ktoré sa budú zrejme riešiť v záverečnej časti. 


Moje pocity: V Súžení som pindala na to, že to bolo 300 stranové: Milujem Daniela. Milujem, milujem, milujem. Tu to bolo V PODSTATE to isté. Zmenilo sa to na tristostranové: Miluje ma? Musím to zistiť. Je naša láska skutočne pravá a osudová alebo je to všetko len kliatba?
Vášeň v skratke. 
Hrozne, hrozne, hrozne mi Lucinda liezla na nervy. Jej dať takú facku, hodiť ju do studeného potoka a možno sa spamätá. 
Seriózne vážne nechápem Daniela. On jej povie aby niečo nerobila a čo ona spraví? Presne to pred čím ju vystríhal. 
Luce je na jednej vlnovej dĺžke ako Bella. Oni sú si strašne podobné. 
Daniel je jej jediný a počas svojej cesty sa presvedčila, že asi ju ten chlapec fakt musí milovať. Chudák, toľkokrát mu umrela v náručí a toľkokrát sa po jej smrti zložil, že normálny človek, ktorý nemá masochistické sklony, by sa na to už celé vykašľal a hľadal šťastie u inej, no on je s ňou aj teraz a to napriek všetkému. Miluje ju stále rovnako. Vždy čaká kým sa Lucinda znova narodí a nájde si ho. A skúša to znova a znova, aj keď mu pozorovať jej umieranie stále dookola, spôsobuje neskutočnú bolesť. Aký iný dôkaz toho, že je v tom ten chalanisko až po uši, ona ešte potrebuje? 


Tie konce!: Po prečítaní Pádu som si povedala: okej, ešte dám šancu pokračovaniu. V priebehu čítania Súženia som si hovorila: nikdy viac! A aj tak som si požičala Vášeň. Aj tu som počas čítania mala chuť si obúchať hlavu a poprosiť niekoho nech odo mňa túto 300 stranovú hovadinu plnú klišé a už na prvý pohľad nereálnej lásky, berie preč. A ja si aj tak prečítam poslednú časť. 


Ja som totiž prišla na niečo úplne prevratné (myslené ironicky, keby ste to nepochopili :D): Stavím sa, že Lauren počas písania 


po a) fičala na nejakej návykovej látke od začiatku a na konci ju vysadila alebo
po b) pred písaním si povedala, že je načase prestať fetovať, počas písania mala absťáky - tým pádom bolo 280/300 strán katastrofálnych, pred koncom to však ale vzdala a znova  svoju návykovú látku začala užívať, tým pádom bolo tých posledných dvadsať strán ÚŽASNÝCH. 


Bolo to tak pri každej jednej knihe tejto série. Každej jednej! Keby tie knihy boli celé také skvelé ako ich posledné kapitoly, máme tu romancu storočia. 



Celá táto séria je hrozná. Plná klišé. Hlavná hrdinka ma slepačí mozog. Je tu všetko čo si nájdete v hociktorej knihe napísanej v období po-twilightovkej vlny, akurát, že tuna je to ešte viac neznesiteľné. Aj napriek tomu sa mi tá kniha páčila. A ja netuším prečo, lebo úplne logicky by sa mi páčiť nemala. 
Možno je to tým ako Lauren píše. Kniha sa číta ľahko, plynulo, nie sú tam žiadne veľké zádrhele. Aj napriek ustavičnému opakovaniu ako strašne sa tí dvaja milujú, mi to až tak strašne nevadilo aj keď to tam bolo napísané po milióntýkrát. (Luce totiž prežila sakra veľa životov.) 
Romanca Luce a Daniela je niečo stokrát obohraté. A každému je jasné, ako skončí posledný diel. A aj napriek tomu tým dvom držím palce. (Daniel by sa síce mohol spamätať a zistiť, že ona za to fakt nestojí, ale keďže pochybujem, že sa chlapec spamätá, tak mu to prajem.)

Moje hodnotenie: Úplne logicky to bola kniha otrasná. Aj napriek tomu je na nej niečo čo sa mi strašne páči. Možno je to tá naivita alebo nereálnosť, neviem. Na jednej strane tú knihu fakt neznášam, lebo je to proste jedna veľká hlúposť, ale keď sa nad to prenesiete, všetok svoj realizmus pošlete na chvíľu do teplých krajín a na očká si dáte ružové okuliare... Číta sa to strašne dobre a v niektorých chvíľach som sa tak prihlúplo usmievala.
Ako oddychovka, ktorú nebudete brať príliš vážne, a pri ktorej nebudete hľadať hlbšiu hodnotu a zmysel, je to fajn.
Ja to tak beriem a možno práve preto tomu dávam 4 hviezdičky. :)

pondelok 7. mája 2012

My week (13)


Toto meme je z dielne Princeznej.
Ide o zhrnutie minulého týždňa a plánov na ten budúci.

Keďže pozerám hokej (naši hrajú s USA - vyhrávame! Jéé! :D), toto bude také krátke. 
Minulý týždeň bol, čo sa môjho knižného/blogového života super! 
Zinkasovala som 3 (!!!) knihy. Som happy ako blecha. :D
The Immortal Rules - Julie Kagawa, mi došla z Bookdepa a v sobotu som sa, naštvala, vyhrabala 20eurovú poukážku do PantaRhei, ktorú som dostala na Vianoce, sadla do autobusu a vybrala sa do PantaRhei. Skončilo to knihami - Pod vražednou oblohou a Charlieho malé tajomstvá. 
Prvú spomínanú som si zatiaľ pekne položila na poličku a som optimistka, že niekedy v júni sa k nej snáď dostanem. :D Druhú spomínanú som zhltla v noci zo soboty na nedeľu a ostala som bez slov. 
Vynikajúca kniha. Nedá sa to opísať slovami, jednoducho si to TREBA prečítať. :D Tá kniha vám dá strašne strašne strašne veľa.

Ako som si minulý týždeň povedala: dočítala som Nightlight -aleluja! - a prečítala som aj Vášeň - pred polhodinou. :D Recenziu začnem písať, až keď vychladnem, snáď zajtra, možno v stredu. :D A tam si zgustnem! :D Nevadí, že som tomu na Goodreads dala 4 hviezdičky - to bude kritika! :D:D 

No čo ešte k minulému týždňu. 

Bol prvý máj - dúfam, že ste sa všetci poriadne vybozkávali ako sa patrí. :D Ale to nebolo primárne to čo som chcela. :D 
Čo som chcela bolo to, že sa začal May - time of love.  

*A naši dali gól! t
A nedali. 
Kriste, také šoky mi STV-čka robí! Bože. :D:D *

No späť k téme. :D Určite sa choďte zapojiť.  

A keďže som získala neuveriteľný počet followerov, - 70! ĎAKUJEM!!! :D:D - rozhodla som sa, že ebook pošlem dvom šťastným z vás a všetkým trom vylosovaným pošlem po dve záložky. :D Mám ich po blud, takže mi z nich neubudne. :D 

A, ako som už minulý týždeň spomínala, v piatok som publikovala interview, takže kto ste si ho ešte neprečítali a chcete, tu

A idem k plánom na tento týždeň.
Zajtra je voľno - idem s kamoškou do Košíc, trošku spraviť prievan do peňaženky a snáď si kúpiť nejaké handry. :D A večer by som chcela 


*A je to tam! Gól!!! :D:D Aspoň nejaký zápas vyhráme. :D *

No, večer by som chcela napísať tú recenziu na Vášeň. A strašne masochisticky sa na jej písanie teším. :D Si zgustnem. :D 

Ďalej dneska začínam čítať Krvavú ružu, lebo predtým ako sa vrhnem na Upírske potrebujem nejaký balzam na nervy, aby som sa psychicky nezrútila. :D

To neviem či tento týždeň dočítam. Budem sa snažiť, ale skôr nie ako áno. :D 

A to by bolo všetko.

Takže o týždeň som tu zasa so svojimi kecami o tom, čo všetko sa za posledných 7 dní udialo. :D 

Čus bus. :-* :))


piatok 4. mája 2012

Autor Interview: Emlyn Chand


Možno ste si niektorí všimli, možno nie, ale v bočnom paneli som už dlhší čas mala ikonku, že môžte očakávať interview. Konkrétne interview s jednou americkou autorkou, ktorá už úspešne vydala dve knihy - jednu zo žánru Young adult a jednu pre deti. Tento mesiac jej vychádza ďalšia kniha, v júni ďalšia... Bude mať jednoducho buzzy rok. :)
S touto milou Emlyn Chand som si vymenila pár pekných správ a hlavne vďaka nej mám pre vás ceny do Májového knižného hopu. :)
Keď som sa jej opýtala, či s ňou môžem spraviť interview, bola rozhodne za a trpezlivo čakala, kým pre ňu vymyslím otázky. :D
Tak a keďže mne tieto úvodné kecy nikdy veľmi nešli, prestávam s nimi a kopírujem vám mnou preložené interview s Emlyn Chand. (Nie je to žiadna sláva - ten preklad, - ale snažila som sa a skoro som pri tom zrušila nervy... :D)


  1. Povedz nám niečo o sebe, Emlyn.

    Som 27-ročná autorka detských a YA kníh. Taktiež som prezidentkou Novel Publicity a šialená majiteľka papagája. Oh, a narodila som sa s pevne chyteným perom v mojej ľavej ruke (Teda, to je to, čo hovorí môj Twitter).

  2. Emlyn Chand nie je tvoje skutočné meno. Kto si v skutočnom svete, ktorý nemá s knihami nič spoločné? Čo rada robíš, keď nepíšeš?

    Nie som nikto v normálnom svete, vážne. Mojou prácou je vydávanie kníh a mojou záľubou je ich písanie. Vediem knižný klub, píšem svoje vlastné knihy, chodím von s ľuďmi, ktorí milujú knihy – a hádaj čo? Radi sa rozprávame o knihách. Rozmýšľam o zmene môjho mena legálne na Emlyn, v blízkej budúcnosti. Sedí mi oveľa viac, ako to, ktoré mi bolo dané.

  3. Kto ťa podporuje/podporoval v tvojom písaní?

    Mojím najväčším podporovateľom je jednoznačne moja najlepšia priateľka Rebecca. Prečíta všetko čo napíšem aspoň trikrát a povie mi čo je dobré a čo by mohlo byť lepšie. Taktiež počúva moje bľabotanie o nápadoch, ktoré mám pre svoje príbehy a nikdy neprejaví ani náznak toho, že by bola unudená (čo určite je, aspoň niekedy – nakoniec, môžem rozprávať hodiny).

  4. Čo ťa inšpirovalo k napísaniu Farsighted?

    Všetko začalo s jednoduchým obrázkom – mojou tvárou v tých lacných veľkých slnečných okuliaroch, ktorá sa na mňa pozerala zo spätného zrkladla. Snívala som s otvorenými očami, keď nás môj manžel viezol cez Michigan na svadbu mojej sestry. Niečo na mojom odraze ma hrozne zarazilo. Cítila som sa, akoby zo mňa tie okuliare urobili slepú, a prišlo mi strašne divné, že za nimi bol stále čistý obraz, bolo to také protichodné. V tom čase čítal môj knižný klub Odyseu, kde je slepý Tébsky prorok Teresias. Začala som rozmýšľať o tom, aké by to bolo, mať „nevizuálne“ vízie budúcnosti, a formovať moderného Teresiasa. A aha, narodil sa Alex Kosmoritas. Nechcela som, aby bol sám v jeho psychickej subkultúre, tak som mu našla iné charaktery s inými rôznymi schopnosťami. Vďaka Bohu za môj chudobný zmysel pre módu. :D

  5. Sú udalosti vo Farsighted založené na nejakej udalosti v tvojom živote alebo na niekom koho poznáš?

    Žiadne špecifické udalosti som si zo svojho života neprepožičala, ale tie základné body som prispôsobila podľa seba. Farsighted sa odohráva v Grandon Township, fiktívne Midwestské mesto. Grandon je dosť ako moje rodné mesto Oxford, Michigan. Je veľmi malé, nudné a vie človeka trochu podusiť, hlavne keď nezapadneš do hlavného prúdu alebo nevynikáš v športe. Hlavný hrdina Alex žije veľmi osamelý život v Grandone (aký som žila ja, keď som vyrastala v Oxforde), preto to preňho toľko znamená, keď si konečne nájde priateľa.

  6. Veríš, že niektorý ľudia vidia budúcnosť, alebo proste sú schopní iných nadprirodzených vecí?

    Vieš ty čo? Toto je fakt dobrá otázka a ja neviem ako odpovedať. Často žartujem, že „mám nadprirodzené schopnosti, ale len v Indii.“ Myslím, že jedna moja časť verí, že takí ľudia existujú, že tieto veci sú možné. Kto nechce veriť v mágiu?

  7. Na čom teraz pracuješ?

    Robím na mojej detskej nižnej sérii. Prvá kniha Honey the Hero vyšla pred pár dňami, a druhá, Davey the Detective vyjde 26. júna. Je sranda písať pre mladšie publikum – pekná zmena z YA ;-)

  8. Pokračovanie Farsighted vyjde v máji, čo môžeme očakávať?

    Zatiaľ čo Farsighted nie je práve romantika, Open Heart je. Môžete očakávať oveľa viac sladkých situácií zasadených na prvkoch napätia a nadprirodzena. Open Heart sa tiež zaoberá problematikou, ktorá je pre mňa veľmi dôležitá – telesné problémy a sebaúcta u mladých dievčat. Simmi nosí číslo 14 (pozn. naša 42/44) a má problémy s príjmom potravy, čo je pre ňu veľký boj počas celej knihy. Dúfam, že veľa dievčat, ktorých sa to týka sa nechajú inšpirovať Simminou cestou.

  9. Mám knižný blog, takže, aká je tvoja obľúbená kniha?

    Odpoviem ti v dvoch častiach. Mojou obľúbenou knihou je jednoznačne A Prayer for Owen Meany od Johna Irvinga. Tá kniha má toľko vrstiev a zabáva ma na toľkých úrovniach... Tiež postavy v tej knihe mi pripadajú oveľa realistickejšie ako iné z hocičoho čo som kedy prečítala. Je to proste nádherné – to je pre to, to jediné slovo.
    Mojou obľúbenou autorkou je JK Rowling. Čím viac od toho od nej čítam, tým viac si uvedomujem, aká je to brilantná autorka. Ak by si odstránila označenia toho, kto danú vetu v Harrym Potterovy hovoril, stále by si vedela, ktorý charakter rozpráva. Rowlingovej sa podarilo vytvoriť zložitý a krásny svet bez toho, aby nechala svoje postavy počas vývoja trpieť, čo je nesmierne vzácne. Považujem ju za literárnu bohyňu.


  10. Počúvaš počas písania hudbu?

    Nie, nikdy počas písania hudbu nepočúvam, ale milujem počúvať ruch v pozadí v našej kaviarni, keď dopíšem. Kofeín a dobroty, áno prosím. :-D

  11. Je niečo čo by si chcela povedať svojim čitateľom?

    Po prvé a najdôležitejšie, dúfam, že sa čitatelia budú baviť. Mojim prvotným cieľom je povedať zaujímavý príbeh, ktorý ľuďom príde zábavný a ktorý budú radi, že si prečítali. Po druhé, rada by som contemporary Young Adul fiction obohatila o rozmanitosť a naučila čitateľov o krásach iných kultúr a iných spôsoboch života. Taktiež dúfam, že Farsighted je kniha, ktorá donúti sa zamyslieť – čo by som robil na Alexovom mieste? Mal niekedy Alex na výber, alebo je táto cesta jeho osudom? Aké by to bolo, keby som svet videl spôsobom akým ho vidí on?

  12. Ďakujem ti za tvoj čas. Prajem ti veľa štastia s tvojimi ďalšími knihami a všetkým ostatným v tvojom živote. Dúfam, že budem mať šancu prečítať si od teba viac kníh. :)

    Ja ti ďakujem za TVOJ čas, Mirka. :)

štvrtok 3. mája 2012

Recenzia: The Harvard Lampoon - Nightlight: A Parody

Anotácia: O troch veciach som si bola absolútne istá.
Prvá, Edwart bol možno s najväčšou pravdepodobnosťou moja spriaznená duša.
Druhá, bola tu jeho upíria časť, - ktorú nemal veľmi pod kontrolou - čo ma chcela mŕtvu-
A tri, bezpodmienečne, neodvolateľne, heterosexuálne, gynekologicky, som si želala, aby ma bol pobozkal

A tak sa Belle Goose zamiluje do tajomného a iskrivého Edwarta Mullena, vo vtipnej paródii na Twilight od Harvard Lampoon.


Bledá a nešikovná Belle prichádza do Switchblade, Oregon, hľadajúc dobrodružstvo alebo aspoň nesmrteľného spolužiaka. Zanedlho objavi Edwarta, atraktívneho počítačového maniaka s nulovým záujmom v dievčatách.


Po tom čo bola svedkom pár čudných udalostí - Edwart nechal svoje jedlo na obede nedotknuté! Edwart ju zachránil pred letiacou snehovou guľou! - Belle má dramatické odhalenie: Edwart je upír. Ale ako ho môže presvedčiť, aby ju uhryzol a premenil na jeho večnú družku, hlavne keď sa zdá, že dievčatá mu prídu odporné?


Spolu s romantikou, nebezpečenstvom, nedostačujúcou rodičovskou starostlivosťou, šialeným správaním čumila a upírskym plesom, Nightlight je búrlivý príbeh upírmi posadnutého dievčaťa, ktorá hľadá lásku na všetkých nesprávnch miestach.


Moje pocity: 
Prosím, prosím, toto nečítajte! Toto bude extra krátka recenzia, z úplne jednoduchého dôvodu. K takejto blbosti už nemám viac čo dodať.
Aby ste náhodou nenadobudli zlý pocit, že som nejaká crazy fanúšička Twilightu, ktorá neznesie, aby sa na tú knihu povedalo pol zlého slova, nie som. Twilight som síce čítala, ale tomuto extrémnemu štádiu som sa vyhla. Twilight momentálne beriem úplne neutrálne. Nekydám na to, ani to nijako nevychvaľujem. Bola som v tej pološialenej fáze, keď som to čítala dokolečka a nad každou fotkou som áchala, bola. Dávno, pred štyroma rokmi -  temná minulosť. Už nie som. A tak som si myslela, že sa zasmejem, keď budem čítať toto tu. Že to bude vtipné, k veci, s peknými hláškami, a že to bude vkusné. Nebolo. Nebolo to ani vtipné a ani s peknými hláškami. Bolo to odveci. Úprimne som nepochopila pointu tej knihy. Jasné, že je to paródia, takže všetko z Twilightu sa muselo v negatívnom obraze nafúknuť, ale čo som čakala bolo, že to bude v rámci nejakých hraníc, kde to ešte bude dávať zmysel. Nebolo. Bolo to úplne odveci.
Čakala som, že to bude niečo na spôsob filmovej paródie Twilightu, tam som sa zasmiala - veľa a z chuti, ale táto literárna forma proste až tak vtipná nebola. 


Dej:
Asi zbytočne tuna niečo hovoriť. Proste Twilight: Belle dôjde do Switchblade kde stretáva Edwarta. Potom čo ju párkrát zachráni pred hrozivou rútiacou sa snehovou guľou a inými život ohrozujúcimi vecami, Bella naberá podozrenie, že Edwart je upír. A keďže sú obaja úplne mimo jedinci, dokonale sa k sebe hodia. 


Nájdeme tu aj zmienku o vlkolakoch, budú aj zlí upíri a aj ples. Všetko úplne inak ako by ste čakali... Dokonca si prečítate aj rýpnutie do zasadacieho poriadku, podľa ktorého vládne na všetkých amerických školách veľká rivalita, aspoň čo sa stolov v jedálni týka. 


Postavy:
Tu len veľmi krátko. Belle je nešikovná, naivná, jej mama je bez nej úplne stratená. Čo mi vadilo: v Twilighte bola René asi jediná nrmálna postava a tuju úplne zhovadili. Beriem, okej, párodia, ale toto sa mi prodte nepáčilo Belle zodpovedná žena v strednýh rokoch a jej mama obyčajné decko... Prestrel.
No a čarovný Edwart - obyčajný nechápavý ťuťo. Neschopný, vyplašený, s nulovým zmyslom pre humor, celú knihu predstierajúci, že je niečo, čo nie je.


Zhrnutie: 
Nepáčilo sa mi to. Priznávam, že na pár veciach som sa zasmiala, ale väčšinu času som to čítala spôsobom, že som len text prechádzala očami, bez toho, aby som si čo i len jedno slovíčko dala do nejakého súvisu. 
Ak ste už dlho nečítali poriadnu blbosť a máte veľa veľa času, tak si to skúste prečítať, možno má niekto iný zmysel pre humor, a toto mu vtipné príde... No bohužiaľ, mne to prišlo prinajlepšom trápne.
1 krásna hviezdička. Rovno doprostred Bellinho čela.

utorok 1. mája 2012

May, Time of Love


A máme tu Máj a s ním aj May, Time of Love - teda v podstate Májový knižný hop, - ktorý celý má pod palcom Jane. Ja som pôvodne chcela robiť giveaway, ale toto mi tak presne sadlo do tohto obdobia, takže som sa na giveaway vykašľala a zapojila sa tu. :D 
Fajn, určite ste všetci zvedaví, že o čo sa tu bude vlastne súťažiť, takže nekecám odveci, ale idem k veci.
Na tomto blogu som v poslednej dobe už viackrát spomínala čo by asi tak mohla byť výhra, ale aby bolo všetko jasné, tadá:





Takže, táto giveaway bude mať viacero výhercov - konkrétne troch. Prvý, ktorého vylosujem získa e-book tejto skvelej knihy a k tomu 2 záložky. Druhému vylosovanému pošlem 2 záložky, no a tomu tretiemu sa ujde jedna. Chapindel?

 - *EDIT* Keďže som dosiahla krásny počet 70 followerov, - fakt vďaka ľudia! :) - rozhodla som sa, že namiesto jednému z vás, pošlem ebook až DVOM vylosovaným. Počet výhercov zostáva rovnaký, s tým rozdielom, že prvý dvaja, ktorých vylosujem získajú dve záložky a ebook a ten tretí tie dve záložky. Vážne diki diki diki. :)) - 

Teraz trošku k pravidlám: 
  • súťaž je otvorená ako pre slovákov tak aj pre čechov
  • musíte byť starší ako 13 rokov, inak len so súhlasom rodiča
  • vyžrebovaný budú mať 48 hodín na odpoveď, inak sa losuje znova
Zapojiť sa môžte jednoducho - vyplnením formulára nižšie. Všetko potrebné je uvedené tam.

Nakoniec by som sa chcela poďakovať Emlyn Chand, - ktorá si toto síce nikdy neprečíta, ale slušnosť je slušnosť - za poslanie masívneho počtu záložiek. :D

Inak, moju recenziu na Farsighted nájdete tu, a ak si chcete prečítať pár vtipných odpovedí Emlyn na moje úplne obyčajné otázky, zastavte sa tu v piatok. :)

Takže dokecávam a želám veľa šťastia. 
A nezabudnite sa zapojiť aj do ďalších skvelých súťaží. Zoznam zúčastnených blogov nájdete na konci príspevku. :)

a Rafflecopter giveaway a Rafflecopter giveaway